Wednesday, May 15, 2013

Seoul Spring Trippin April 2013 (11th Trip) - Part 3

Day 3 lak..

sbb dah beli tiket 1 hari awal tuk ke Nami Island, makanye dgn senang lenang gi le ke stesen ketapi tuk naik ITX ye...

Nami Island...hemmm~~~ pada aku dah x dok pape la yg menarik tuk di tengok sbb dah bekali kali gi kan..cewahh riak lak...but for those yg baru 1st time mebi kene le masukkan lam itinerary ye..tuk tinggal kan jejak tapak kaki.  Proses nak gi Nami sama cam entry2 sebelum ni ye...

just to highlight again, kat Yongsan Station tuh mesin tuk beli tiket ITX xdok English version..so mintak la tulung pokcik KORAIL kat situ ye..but kat Gapyeong ade english version so senang..

and again diulangi kalo balik tu nak naik ITX jugak make sure sampai2 je station trus purchase tiket balik...estimate la bape jam korang nak posing gaban kt Nami pastu balik le ke Gapyeong on time.

Nothing much to say about this place...xde changes pape for the past few years ni still sama.  But mmg tekejut beruk time smpi kat deck ferry ke Nami..gilos ramai tak terbilang manusianye...ade rombongan berbelas bas kut gi Nami..walaweii salah timing sungguh..ade rombongan makcik2 kiah ke sana..makanye proses nak ke sana agak makan mase..tapi idok le lama mane pun...

memandangkan time ni spring makanye sangat jelita la pulau kecik tuh..oh!! tepandang zip wire tuh..macam teringin, tapi dah aku sorang je rase nak naik yg lain tanak...maka lupekan...meh naik ferry je ye..^^

Meh tgk view kat sini..jelita sgt okeh!!



bleh piknik2 lagi bwh ni..but memandangkan ramai beno org so lepak2 je smbil tgk dorang bergirang gembira dok makan kat bwh pokok tu ha



fefeling autumn pun ado gak nih.
part kat sini mmg paling daebak la...pokok ni paling rimbun bunga dia..aishh rase cam nak cabut bwk balik je ha...






ade book fair ke hape tah arituh..so ramai org and budak2 jugak...


Unicef pun bukak booth...lepak sat dok tenung oppa aku sorang ni... Won Bin oppa yg gorgeous..thehee



macam aku ckp tadi nothing much change to this place..

the land mark is still there



the statue is still there..



burung unta ni pun ado lagi..tah dah berapa keturunan gamaknye deme ni...hehe


Zip wire ni lak since di buat kat sini sokmo ramai je ha..kut gamak nak try mebi le no yg ke 188 kut...gaban ramai + mahal gilos   T T


lam rombongan cik kiah aku ade lak cousin aku ni nak cube naik bungee jumping ni..uwalaaaaa...mari2..aku x brape into but interested...hahahaaa..
but tepaksa cancel sbb kene tunggu sejam...homaiii lama kkut..so tengok je la dari bwh dgn hati teluka sbb x dapek naik...uhuuu...sepupu! mianne, nnti kita naik kat tmpt lain ye..uhuu...


Proses balik sama cam proses pegi..naik teksi smpi Gapyeong and tunggu la train tuh..disebabkan dah bli tiket so senang koje..tunggu je le..but luckily sungguh beli awal sbb tiket petang dah abis..only available tiket kul 8 malam kut.  Tgh tunggu lepak2 situ jumpe la ngan 2 org Malaysia yg bejalan2 makan angin..dorang ade kursus kat situ 2 minggu...disponsor wei...walaaaa best gilos kut...so dorang mintak tulung tunjukkan cane nak gi semua..so dgn berbeso ati den tulung yg temampu...cewahhh..idok le pandai beno pun..ekekke...but apa salahnye kalo tolong menolong especially kalo dah sama bangsa...and tak luak pun nak senyum or say hi bile di perantauan bukan nak tunjuk baik but just to greet and happy meeting bangsa sendri di negara org...murah murahkan la senyuman..senyum tu sedekah..cewahhh..

smpi Yongsan trus direct ke Dongdaemun, semua pun dah kebulur so singgah dulu menelan kat Pizza Plus+ dah isi perut bwk lak dorang shopping moping kat Migliore. Ado lak ha dok gilo beli casing phone smpi skali beli 5, 6 ketul..ngahhaha penangan sungguh..but serious mmg cantik siot..but model2 teponnye limited beno...Iphone blambak, Samsung blambak, LG pun...tapi sila la berhenti beharap kalo nak cari casing phone Nokia ke or Sony Erickson ke or cap2 yg tak dikenali di korea..mmg buat tawaf U turn pun blum tentu dpt...akakkakka..mmg comel2 la + murah..bleh dpt lam 10 ribu won je..


Kat sini jugak ade kedai survenir yg aku rase agak murah banding dgn Namdaemun...hem~~~~tapi dah lupe tingkat bape....ekeke...

Dah abis soping moping..dak2 ni pun dah tepenyek penat..makanye nak balik but sempat la tunjuk kat dorang rupe Chenggye stream time malam. Nak bawak dah x larat dah dorang so pose je la dr situ..


Cam bese before smpi guest house, U turn dulu ke Myeongdong..wat round dua tiga kali dulu baru balik..wajib k..

end day 3- to be continued


2 comments:

mrs.smile said...

oopss MS terbekenan dengan kasut dalam gambar budak pakai seluar biru tu..boleh tahu tak kat mana dia beli hehe terima kasih

Miss said...

boot coklat tu ka??? yg tu sila cari kat timberland..hehe