Thursday, January 10, 2013

[SOUTH KOREA] 10th Trip- Day 1 (cont)

now now...dah 2 kali terbang lam 1 bulan ni..skang meh start becerita.....penceritaan nnti semua stok pendek2 je ye...(pendek ke?? hehehe)

next...kami direct trus ke stadium sbb concert start kul 8 tapi saje gi awal sbb kut2 nak intai merchandize dia...snow still falling, susah lak nak begerak sbb melekat2 snow kat jaket uhuhu..dah macam jatuh lam guni tepung lak abis putih baju..ekekekke...silap x bawak payung lak ha..x pe xpe..demi oppa redah je..ekeke...

stadium located kat Olympic Station takes about 25 minit dr myeongdong and transfer 2 kali..lam station tepandang lak banner nih...



aigo!! Xiah Junsuh pun ade concert jugak?? Ottoke!!! dua-dua jejaka ni jugak aku cinta....T___T..tepaksa la aku korbankan yg muda, meh setia kat yg tua..akakkakakak...PHS oppa!! sarange!!! (mode sengal dah dtg..gagaaga)

woooo!!!!! agak jauh rupenye dr subway station ke stadium tuh..jenuh jugak le meranduk snow tu ha..jalan of kos la licin gilos kan..betatih je la nak smpi kan ke stadium tuh.sampai kat stadium fans dah ramai dah...i've got my ticket..




Mari-mari tengok signbod and poster seksis oppa!! akakakka..


adess..nape le seksis beno banner concert kali nih..sib baik dia tak buat banner giant cam arituh..



kut ade yg cam tu berpinau la mata tengok..akakaka..hat yg kecik2 ni pun dah tutup sebelah mata tapi lagi sebelah bukak...akakkakakakakk..

tapi..tapi..tapi...still nak posing dengan banner nan satu nih..hhhahaha



aishh!! ajushi ni kemain lagi ye pas kuar army tayang body je kejenye...tapikan six pack abs anda tak brape kelihatan la ajushi!! ngahahahhahaha..kesian oppa aku kutuk dia..puhuhu

ni lak layout stage ye..lawa ok stage dia..simbolik skit and sangat2 beso. 




Khemah2 putih tu antara tempat2 jualan merchandize, tiket and also provide tempat berteduh tuk fans.  Baguskan dorang! kat Mesia x dop pun sediakan tempat rehat tuk fans walaupun dah bayo riban2 rege tiket...uhuuuuu

Tepat jam 7 semua fans start que tuk masuk stadium.  As usual seat aku mesti le VIP (sedih pilu membayonye T___T)...since tix dah diamik awal2 oleh Unni so aku xde chance nak jumpe kawan jepun den..my seat spot was damn amazing!! view yg sangat daebak. Dekat gilos dgn stage..kalo lompat skit je dah bleh duduk atas stage..ekekekkekekekke...tak banyak gambo tuk dishare since kat depan tu ade security guard but still boleh snap jugak gambo guna handphone ye..ade gak amik skit tapi memandangkan zoom kamera sgt la ciput maka gambo yg dpt pun kualitinye sangat memilukan..



buat tgk bijik mata sendrik bleh la...disebabkan dok ralit meng'video' lagu yg Hyo Shin nyanyi aku kene 'suluh' dgn security...akakkaka..lawak2..mula2 tak pasan, skali kalih ish silau mata..dorang x marah tapi dorang kasi warning guna torchlight laser hijau tu dok suluh muka orang..ekekeke..so pandai2 le..since dia nmpk aku foreigner gamaknye so dorang x brani nak ckp kut..kang kuar bahasa omputih aku kelu lak dorang...

Oh!! aku dok VIP seat sorang2 but dpt kawan org Jepun lagi..sgt ramai sungguh..Hiroka namanye...ermm~~rasenye agak berumur kut but tu lah.fans oppa ni multi age..ekekek..sgt sgt ramah..borak2 gaban ngan dia..sib baik bleh ckp english akak tuh..very nice person..borak punye borak...lorrrr..dia dok kat Kukdo hotel rupenye, mmg sejalan la so decide to take taxi balik nnti together tuk mengurangkan bajet

tepat jam 8 mlm concert start, no exact word to describe...it's AMAZING comeback! the stage was awesome, PHS voice was AMAZING..the comeback stage is very worth to attend.   Sgt2 best sbb fans semua mmg menantikan kemunculan Captain Kyo nih.  Erksss! but ade skit slake la...because the stage was so HUGE, dia tak berapa boleh nak fully utilize the whole stage.  Ye lah org ye sorang je..kut boy group tu ok la wat stage beso gaban.  Most of the time dia dok kat center je so semua org bleh nmpk..still..aku bleh nmpk dia very close.  Sangat-sangat skinny kut dia...aku rase kaki dia je sebeso lengan aku...wakakakkakak...adess terasa diri ini sgt beso sizenye...puhuhuhu...performance was great! terbaik..cuma masa dia banyak 'membebel' tu aku telelap kejap dek sbb penat yo lah..tak rehat2 kut..sampai2 trus je pegi.

Overall, day one punye concert is DAEBAK! I can feel the heat for 2nd day!..I notice di sebalik video yg dia display kat stage tu byk maksud tersirat.  Dia buat video ala2 cartoon tuk ceritakan kehidupan dia kat lam army.  



Anyway..it was a superb day to start....B.U.T~~~~ yg horror nye time balik tu la..concert abis kul 12 malam and subway dah stop, the only transport available is taxi..B.U.T againnnn...kalo dah 1 stadium punye org nak naik taxi semuanye agak2 kul brape bleh dpt teksi weiii....dlm sejuk bedi cam kene celup lam kolam ais tuh telompat lompat la tepi jalan nunggu taxi datang..walaaa..gilos horror..dgn snow yg turun macam ujan..mula2 excited gaban la kan but bile dah jadi kes cam ni..rase nak carut je kat snow yg turun tuh..uhuuhuhhuhu..semua org berebut and makin lama makin ramai..so kami pasrah je le ..lagi rolem sbb dorang tak reti nak beratur semua berebut nak naik taxi..T__T nangis...last2 dpt la jugak bile dah surut org...but you know what? we need to pay 40 ribu won for 1 taxi..cekik darah nak mampus..ohoooooooo~~~ since x de cara lain kami naik je le..sib baik ade 4 org so bayo sorang 10k...wuhuuu tambang nak gi balik epot tu ha..smpi otel dah kul 1 pagi trus pengsan smpi ke pagi..uhuhuhu..

2nd day to be continue~~~

1 comment:

jarimanis said...

woww..daebak..mode : JELES...hihhi