Wednesday, December 26, 2012

Back to Kampung~~Seoul! I'm coming

while i'm writing this i'm in a mess...seriously bag x pack lagi..
banyak benda lak x settle lagi ni ha...uhuuuuu....sib baik hosmet x de so bleh la lambak kan je kat tengah rumah tu...hahahhahahha..since pegi kejap je so x yah byk sgt bwknye (iye ke????)

memandangkan panggilan pulau dah memanggil manggil makanye terbang la jugak aku balik kampung sok malam.  Naik MAS, OMO!! sgt rindu airport KLIA..thehehehe..


since aku gi time winter so luggage tak brape byk cuma sbb baju winter agak gabak makan space lak ha..bagpack cukup tuk dia je sumbat blum camera n segala mak nenek..jgn rabak beg aku dah..meh nak cite ape je aku bawak time winter ni...

ni bukan la guideline yg baguih sgt tuk sape2 yg nak gi winter, especially those yg 1st time nak gi sbb dinasihatkan full attire ye..again...full attire....haku ni ikut blasah kepala otak aku je sbb yg menderita sejup beku nnti aku jugak sorang yg tanggung kan..akakkakaka...so just nak inform ape je kemestian yang AKU bawak..(highlight word AKU sbb nak bitau ape yg aku bwk ye bukan org lain bwk ye..)

aku ni kalo gi sane bukan kira nak selesa or nak btui2 comfortable dgn environment tapi aku lebih kepada 'perasan nak begaya lebih'.ngahahahahaha....kalo kat airport nak 'airport fashion' ...akakkak..kalo nak ke korea lak nak 'gangnam style' wpun idok le ade rupe paras mak datin pun..akakkakakkakakkaakaka....well! frankly speaking...nak begaya je lebih aku nih..puhuhuhu..

oleh kerana panggilan pulau adalah secara mengejut makanye xde bajet tuk beli winter jaket baru...uhu T ____ T ..sila recycle yg lama...

project menggali kembali baju2 winter yg dah terperap lam kotak tu dilakukan malam ni..jenuh nak cari baju bajan yg nak di bawak nnti..ufffff~~~

winter jacket masuk beg --->  siap!


kasut boot bergaya gaya---> siap! (sila jangan tiru kasut ini kalo anda nak wat marathon satu Seoul..ni kekdahnye boleh pakai kalo tak pegi mane mane..ulang alik dr hotel ke stadium je ye...--> ade kasut spare lain aku bawak ekekkee)..sekiranye anda berminat boleh la cari di Charles & Keith ye..(OMO! i promote kedai you~~~)


wool glove --> Siap! (demi menjaga keamanan jari2 tangan yg runcing ni sila la pakai glove yg sepatutnye...ekekke)



Next, muffler --> Siap! wajib ade tuk mengcover muka dan menjadi ninja kalo tanak idung tecabut dek sbb sejup ye


slain benda2 berwajib di atas....mcm biase heatech, stoking wool and most important vaselin dah pun disumbat dlm beg..so x dop gambo...tu je la kut..+ baju bajan yg lain tuk diperagakan di sana nnti memandangkan amat lah sukar mencari baju saiz M+ tuk diri ni so dengan rendah dirinye den bwk baju sendrik k..hem!!! wajib diet kembali nih...

mata dah ngantuk..so sekian.....will be back with more story pas balik nnti ye...see ya

2 comments:

jarimanis said...

Arghhh tak tahan tgk kasut iteeww cantik bangat n nk cari lh sepasang :-)

Miss said...

wuhuuuuu mmg la cun itu kasut sbb tu den beli..but dinasihatkan kalo nak gi jalan2 byk better don't pakai le..kalo takat nak jalan dekat2 or pakai kat opis ke ok kut..sbb lama2 sakit gak la sbb kasut tu depan dia x dok platform..sib baik gi time winter so mmg sejuk beku kaki pun x rase sakit..dah balik hostel baru merana T____T