Tuesday, January 3, 2012

[SOUTH KOREA] 8th Trip - Part 1

well well dah ke 8 ye..huhuhu...
opening for new year! balik kampung lagi...best2...jumpe mak mentua..ahahhaaha..(sengal~)


since aku cuti rini yg sepatutnye dok bace buku nak exam bleh lak lepak2 jap smbil tulis2 kat sini..mood blajo x de lagi k..


meh nak cite skit sal trip ke 8 aku nih..boleh la dikatakan bukan lagi trip kut tapi satu kemestiaan tuk balik kampung tiap tahun.


macam tahun lepas..aku celebrate new year lagi kat kampung halaman (skit advice to those yg nak rase celebrate kat korea tuk new year..actually NOTHING happen during new year ye kat sini..no big celebration beside dorang dok umah celebrate dgn family or gi la tgk concert2 tuk new year kalo ade ye..so jangan terlalu mengharap SESUATU YG HAPPENING..hehhehe) tapi aku suka je.ekeke..


well! this year new year lain skit pada aku sbb aku menghabiskan sisa2 umur dua puluhan aku kat negara itu..waaaaaaaaaaaaa sedey wei aku dah tua kah??? Aigo~~ pasrah!


trip kali ni singkat je..gi 28/2011 and balik on 2/1/2012.  Bertemankan Cik GPS, Kak Jel + her troops..hehe..so kami gi la togeder geder bagi menjalankan misi dan menyambut tahun baru..disebabkan keinginan tuk menyenap gambo tu tak berapa nak ade dah so aku hanya snap pica tmpt2 baru je la ye...rasenye everyone dah well know hot spot korea so tak perlu aku nak memenatkan diri cite....


ape je aku buat kat situ? -----NOTHING..
just enjoying last 20-an kat sana without having a headache or stress to face new age....thehhe..and ianya berjaya..ekeke.


1st day arrive, taken taxi book by kak jel since rege tambang bus pun sama ngan rege taxi tu haku ikut je le..


this time dok kat tmpt baru 'ajuma guesthouse' oh! ini bukan nama sebenar..nama sebenar ahn jon jang motel.ekekke...located at the 'heart' of namdaemun....erm! easily reach kalo turun kat Seoul Station..dekat skit kut..overall, bilik ok la beso skit dr Myeongdong Guesthouse tu cuma nak gi subway agak jauh skit nak bejalan bagai but anyway it's a nice place with nice ajuma yg rock! (hadesss! aku lupe sungguh nak snap pica motel ni..walaaa..dek sbb sejuk)


keje kitaorg dok kuar pagi and balik malam.  Skit hampa sbb i was expecting snowy snowy la kan..tapi tarak pun..even kat epot pun tarak..last year gi timing yg sama dah putih dah kat situ..this time snow turun lambat..


on the day arrive, patutnye hari tu ade mcm2 aktibiti la kan...sudahnye semua tak brape nak jadi..ekekeke..penat kekdahnye...Cik GPS mianne! hajat ko tak kesampaian tuk gi KINTEX tuh..mianne!

so ari 1st kami dok rempit gi ke dongdaemun..kak jel bawak gi tmpt kain..not bad..tapi still not into my type design dia..so kami split kat situ.  Aku n cik GPS gi ke Doota + Migliore mencari kiriman org kekdahnye..







dari situ tak jauh pun jalan kaki je...pusing2 kat dua tempat tu mencari barang2 tu semua smpi la dapat..mission mencari barang selesaiii...

pastu dari situ kami begegas lak ke Myeongdong..nak gi jumpe supplier kami..'ajushi' ekeke..nak ngutip2 order2 bisnes ni kan..thehhehe...selesai kat situ..masing2 dah kebulur sudahnye gi ronda2 kat myeongdong mencari kedai haemultokjim yg slalu di lawat tuh...adessssss!!! kempunan sungguh kedai2 tu dah tutup belaka..mak eh! bankrup ke??? sudahnye jumpe le satu kedai nakji ni...hem! boleh la









blasah la telan...giler pedasssssssssssssssss....mmg la makan dlm keadaan senyap tak berkata kata..akakkaka..tapi sedap k..ni menu dia...we all amik yg rege 25,000won tuh makan tuk 2 org..hat ni boleh order time lunch je ye..sbb lunch set.






habis sesi makan2 time tuk balik otel smbil singgah balik kedai ajushi sbb barang tinggal situ...humang! cadang nye nak gi Lotte mart kat Seoul Station tapi kene cancel sbb urat tangan nak putus dok usung cd yg beribu-ribu lemon seyes penat wei....kuar je dari subway kat stop namdaemun tu walaaaaaa..seyes tangan x bleh control..berat yg amat nyesal lak amik skali harung je patutnye amik 2 kali...dek sbb kan dah penat gilos trus balik otel..tak cakap ape2 trus kiok tido smpi next day....end of dah 1..

continue....

2 comments:

Amanda Musa said...

akak, camne nak pergi kat kedai ni?boleh bagi direction tak?tq kak :)
http://thefunnjoy.blogspot.com

Miss said...

kedai ni kat myeongdong je...dah tak brape ingat direction dia..tapi sebelah kedai ni ade kedai nama artbox..tgk kat sini ye..http://myoutsteps.blogspot.com/2011/01/south-korea-5th-trip-part-2.html
kedai ni yg ade lambang sotong tu..kat level 2