Sunday, December 4, 2011

MOA live!!!!

Baiklah!! penat ok! baru balik kelas ni ha..gigih nak cite gak sbb nnti mesti aku malas ha..


giler gaban bizi bulan ni..penuh dgn jemputan-jemputan event + dateline submission assignment yg beribu ribu lemon + classes to attend + keje kat opis lagi..adessssss..cam mane aku bleh tahan ek.....heran! heran!! thhee


Sila tgk title.  MOA live kan..so nak cito..
Hari yg dinanti nanti tibe ( sebenonye aku pun dah lupe sal ni disebabkan dah byk benda lain nak pikir..sib baik ingat kalo dah burn tiket mahai aku..keke).  Mari-mari sedikit intro tuk event ni.


Event ni hari ape?  event ni semalam ye 3 December 2011


Buat kat mane ye? Oh! organizer buat kat MBPJ Stadium Kelana Jaya.


Ape ke halnye buat kat situ lak? Aha! aku pun question gak setelah di tanye2 kat chinggu katanye sbb Stadium lain penuh + Bukit Jalil tgh renovate...ic ic...


Sape je retis koya yg datang tuh?  UIshhh ramai weiii..ade BIA4 (sila jgn tanye sape dorang ni sbb aku pun x bape kenai)...pastu ade Miss A...wuwuuwuwuw..gojes budak2 ni...pastu pastu ade lak F(x), siapakah ni aku pun x berapa 'into' tapi dengo nye glemer dak2 ni kat koya...lagi lagi...pujaan hati aku le..ni le sbb aku datang..sape lagi kalo bukan budak budak gojes lagi bombastik ni..SUPERRRRRRRRR JUNIORRRRRR...Puhuhuhu..nak nangis aku nengok dorang ni..eekekeke..(wpun bukan 1st time nampak live...emo lebey lak)...thehee..Meh tgk promo banner dia..




ni lak layout plan sitting nye yer...


aku dok mane? aku dok kat VIP D tu ye...indahkah rupe pemandangan sitting ni...hem..sila sila bace cite selanjutnye..



Baik, mari cerita kejadian hari tu ye..


since ni 1st time aku gi area Kelana Jaya so aku a bit lost jugak le wpun secara practicalnye tmpt ni tak le jauh dr tmpt aku dok skang.  Al maklum le aku kat negara sendri mmg agak sengal bab jalan-jalan..so aku decide guna je la GPS..cukup bulan bayo je le bil ye tak..akakkaakkaka...


since dah janji dgn Cik GPS tuk jumpe kat LRT kelana jaya..dgn sedikit confident dan gigil aku drive le ke situ dgn pertolongan GPS telepon yg menggunakan bahasa melayu...lawak lak aku dengo instruction dia..xpe xpe yg penting aku smpi ( Note: ni 1st time aku guna GPS..dengan nada sedikit 'pegrak' akakaka..maafkan kelambatan aku ye..)


Dgn riang gembira smpi kat LRT dlm area kul 5.30ptg gitu..tunggu2 Cik GPS smpi tetapinye dia dr direct yg belainan dgn aku so masing2 dah blur sorang tanak gi pusing ke sana sorang lagi pun tanak gi pusing ke sini..akkakakakka..lawak..sbb pe jalan tgh jam time tu..so kami decide tuk continue direction masing2 janji smpi dewan jumpe..puhuhuhu...


skali lagi on la GPS akakaa..padahal dekat je dari situ nak gi stadium..tapi dah kato eh 1st time dtg situ kan...thehehe..so jalan2 lebih kurang lam 20 minit kut aku smpi le ke tmpt and paking...nak jadi cite sedikit malang Cik GPS lak lost direction ( adessss Babe! simpati kat ko, aku tau ko giler penat dah le baru balik attend wedding kat Seremban trus rempit balik KL pastu jalan jam dtg lak ko lost direction..ayoyoyoyo..seyes aku x dapek membantu since aku pun sengal x tau jalan..puhuhuhuhu)..


tunggu punye tunggu x muncui gak Cik GPS sudahnye aku + geng lain gi la menapak ke masjid berhampiran tuk solat maghrib k...( ape! ingat aku x solat ke????..harap maklum ye..dunia2 jugak akhirat kene ingat jugak ye)


Abis je solat exactly nak kuar ke stadium balik Cik GPS smpi dgn gembira nye.huhuhu..kesian kepenatan...takpe babe..janji ko smpi dgn slamat k..


masa masuk tu dah start dah eventnye...so kami dgn relax2 n lenggang kangkung masuk sbb seat mmg ade so dun worii...yg lain semua dok rock zone aku n Cik GPS gi dok kat seating VIP area...perghhhhh!!!!! tekujat den tgk keadaan stadium tuh...apekah????? OPEN??? takde ke khemah nak payung kami para-para VIP nih??? walaaaaaaaaaa dah la ujan..sib baik aku bwk baju ujan...seyes dah ujan renyai2 time aku dok tuh..pastu mak ehhhhhh seat dia tak seperti yg aku imagine...giler jauh okkkkkkkkk....bukan x penah dok seat Vip tapi ni la the WORST ever...giler jauh k...tpi dgn hati x bape puas trus je la dok kat tmpt kami dah le kerusi sempit melekat2 dgn org sebelah...adoi rimas k..need oxygen gitu..


baiklah, x yah nak bebel panjang...mula dgn performance dr Miss A..group ni aku x bape nak kenai tapi aku kenai sorang drpd ahli dia..Suzy..sbb ape aku kenai sbb dia blakon lam cite "Dream High"..penah tgk tak?
nyanyi byk lagu gak dorang..ade rase lam 4 lagu cam tu la kut..happening la dak2 tu semua...cuma aku rase org2 kat VIP mostly byk tak reti nak enjoy sbb semua dok statik mcm tgk wayang kekdahnye...ekekeekeke..dak2 kat rock zone je kinja2 akakaka...aku x de la kata kene kinja2 tapi at least show some fun movement..hahahaahaahaha...and lagi...mostly parent yg dtg escort anak2 kut so kalo kami bangun nak bediri sbb org depan bediri mesti ade suara2 ajumma yg soh duduk..adesss bosan k...salah tempat la kami...tapi takpe since Cik GPS penat so kami just enjoy the moment secara relax ..ni 1st time Cik GPS tak hyperactive mcm slalu..theheee..


Next performance dr B1A4...dak2 kecik yg tak tau dha cukup umur ke blum tu perform..kakakakka...tpi comel2 blaka..aishh! mesti la kalo tak nak jual muka susah..thehehe..Next...F(x) lak.....hem! boleh la..sape yg minat enjoy la kut....


last performance semalam is retis yg paling di tunggu2..sape ke lagi..SUPERRRRR JUNIORRRR..thehehehe..giler sambutan happening giler time dorang perform aku tgk makcik2 blakang aku pun siap joget2 tak hingat dunia..tadi soh diri skang dia lak kinja2 lebey..aku lak dr dok kat seat kami dah pindah randah makin kedepan sbb ramai x dok kat kerusi dah...aku x kira redah je ..makin lama makin dekat..malas mula2 nak bangun gi depan sbb pak guard yg sengal tu dok asyik halau soh duduk kat tmpt masing2...hello pak gak! ko bukannye tgh jaga org buat perbarisan ke hape ke...ni konsert ok sah2 le org nak bediri or tgk dekat2...ape ke jadahnye org dok statik melekat kat kerusi kalo gitu baik x yah dtg..tgk kat umah lagi bagus..akakka


xpe2 cite balik...dak2 SUJU ni mmg giler happening la malam tu aku siap rakam lagi la tpi sikit kecewa sbb sgt jauh..dah la aku x bawak kamera gabak kekdahnye skima sangat sbb takut kene rampas n expect seat aku paling dasat pun bleh gak snap guna camera...punah harapan padahal byk giler org seludup bwk kamera..budus sungguh.....konsert habis jam 9.30mlm..giler cepat kan..sbbnye kul 7.30 tepat dah start dah...xpe la cepat skit bleh balik umah...overall pada aku ..lam byk2 konsert pegi..yg ni cam biase je..nothing special ade gak la moment2 yg best cam bile SUJU kuar..tapi overall it's an OK concert penutup tahun 2011.




Gambor yg x brape nak menjadi n x bape best akan menyusul kemudian.....

4 comments:

kluxorious said...

I went to the concert as well. The stadium and the organizer were crappy but at least SuJu kind made it all okay lol

http://kluxorious.blogspot.com/2011/12/most-amazing-moa-concert.html

Mis said...

AGREED! the event organizing was a bit messy with the seating arrangement like HORROR and wasn't like i'm expecting..but at least SUJU ROCKS US!!!

mulan77 said...

len kali meh2 join kami kat rock zone tuh ekekkeke....

Mis said...

mulan, seyes aku nyesal dok vip ..ekekeke..nnti nak join ko kinja2 kat rock zone..BANGKOK??? akakaaa