Friday, June 20, 2014

Capsule by Container Hotel @KLIA2

Ok nak cite skit pasal hotel yg menarik nih..
on my entry pasal Gateway @KLIA2 aritu aku ade mention about hotel ni skit..but sbb info tak kuar lagi so xleh nak cite lelebih...skang info dah kuar so bleh la share skit.
To those yg dok jauh dari area KL or Selangor mebi boleh opt for this hotel if let say nak kena naik flight kat KLIA2...selain dr memilih Tune Hotel yg tak jauh dr situ bleh gak la try kat sini sbb sini dorang caj per hour pun ade..kut2 la nak membuta jap before naik flight kan bleh la try kat sini.
Aku tak penah try but cam menarik ja..mebi later bleh try..hehe...

some info about this place.

All picture and detail taken from website Capsule by Container Hotel


Concept


Service and Amenities.



Reservation



menarik sbb bleh dok bape jam pun nak..minimum 3 jam..bestkan...bayo per hour la kan..menarik2..

Rupa dalam dia cam menarik le, but how 'privacy' your space tu idok le aku tau.  Sape2 penah try mebi bleh kasi review skit.

Meh tengok rupe dia.



macam kandang le plak aku nengok entrance dia..ekekekke..



macam ala2 dok lam dorm tapi nmpk cam xdok privacy je ngan jiran sebelah tuh?



Erk! bile tengok view selorong cam ni cam seram le plak..cam dok lam keranda je??? uhuuuuu..mampu ke aku tido lak ni kalo gini gayanye..ekekekkee




(all picture taken from Capsule by Container Hotel website)

bilik air cam selesa and beso ye.  Gitu le lebih kurang rupe parasnye yek...if anyone interested bleh la gi sini ye. Location dia kat L1-2 & 3 of Transportation Hub at Gateway@KLIA2

k bai.

11 comments:

CT Humairah said...

waah dah mula operate eh..
ritu pergi KLIA2 tak bukak lagi..
cantiknya..

Jari Manis said...

Lebih kurang hostel d jepun pun ye jgk sbb dlm bentuk capule

Menarik jgk ni krkadang air asia ni fly seawal jam 7 pgi boleh beberapa jam, klau d lcct dulu Jm tdo kat surau jek

Bibie Karim said...

Nengok gambar tilam dalam bekas kecik tu pun aku dah rasa macam semput. Tapi nama pun konsep capsule kan. Haha.

Bibie Karim said...

Nengok gambar tilam dalam bekas kecik tu pun aku dah rasa macam semput. Tapi nama pun konsep capsule kan. Haha.

CikSengal said...

MAHAL~!! hahaha.. dia kata sesuai untuk backpackers.. tapi backpackers cheapskate cam aku kata mahal.. wakaka..

Nieda ramly said...

betul3 mcm dalm keranda. tapi dah namanya capsule gitulah rupanya

Miss said...

@CT umairah.. yup da operate da..cekidaut kat trip advisor dah ade org review pasal tmpt ni ye

Miss said...

@JM yup..mmg sebijik cam kat jepun tuh..boleh opt stay for 3 hours, 6 and 12..convenient la pada yg dok jauh dr epot and tak tau nak stay kat ne kan...sbb den dok tak jauh dr klia so bleh gi dr umah je.

Miss said...

@bibie...ha tu la..sendat mendat je aku nengok..kut yg saiz XXL tu cam seram la kut nak masuk dlm tu ..huhu

Miss said...

@ciksengal...ha ko sokmo kedekut piang..akakakka...tapi sbb ko kedekut la ko dpt pusing jalan2 meratakan..akaka..weii aku pun betapa kat surau je..ni saje je nak bitau kut2 ade hati bajet org kaya skit bleh la lepak lam keranda tu jap...akakkaa

Miss said...

@Nieda..yup2 sebijik keranda...cuba la try nnti bleh bitau rasenye..hehe