Tuesday, September 16, 2014

Mozart @ Seoul Sejong Grand Theatre (Part 2) - 15th Trippin to Seoul

Jom sambung...ahahahaha...boring kan katanye..so jom tulis sepatah dua kata.

SELAMAT HARI MALAYSIA ye semua org ^^V

Dari Namsan Guesthouse 3 ni (belah belakang) bleh nampak Zazabackpackers dgn satu lagi guesthouse baru 24 Guesthouse tak silap namanye..sila la goggle ye..





Kita cite 2nd day lak.. buat gapo je arituh?

Before kuar gi jumpe awek cun jaga kaunter kat hostel tu utk mintak tolong cane nak post barang ke korea jugak (ade lak org kirim post barang).  Rupenye senang je ha, takyah gi post office pun. Kat GS Mart pun boleh post barang.  Baguih2 senang keje aku, but kalo nak guna yg kat situ kena ade ID post..kalo xdok org kedai tu akan tolong kut.  Sbb awek tu mmg ade ID so sonang le kojonye..follow dia gi GS mart kat depan tuh pastu dia tunjuk cane nak buat..

Rasenye xyah le susah2 nak buat kut, soh je le budak yg keje kat situ tulung buatkan sonang..hehe..motip saje nak bitau yg kat GS mart bleh post barang ke local address ye..

ni rupe benda alah tuh..



nnti kuar sticker, lekat kat brg nak post pastu bagi je la kat dak GSMart tuh..setel..murah je..kotak tu berat gak tapi kene bayo 4300 won je ha..make sure address dlm hangul ek



pastu trus gi Namdaemun Market nak cari periuk.  Ye betui...P.E.R.I.U.K!...Ape ke halnye kamu jemah?? buang tebiat plak beli peroyok kat Korea?? ngahahaha

Ni semua salah PIC aku bile dia pi post gambo dia beli peroyok kat situ....peroyok ajaib ni hanya ade kat korea je..akakakkakakk..mari tgk ropenye..

Tarraaaaaaaaaaaaa!!!!!!



sesape yg antu drama korea mesti tau kat mane nampak peroyok ni kan kan~~ tipu la tak tau..thehhe..

dah dok lam kedai peroyok tu nampok le pulok mangkuk ajaib so beli le jugek..



tujuan beli? saje mengedik.  Dah 15 kali aku pegi tapi tak penah langsung tefikir nak beli peroyok ngan mangkuk ni tapi sbb nampok gambo kat FB pic trus gedik ayam nak beli hahhaa...

nnti bleh wat aksi makan drama korea..tarraaaaaaaa~~~




gedikkan? buruk perangai lak rase dua tiga menjak ni..heran aku~~~~

Oooo rege peroyok tuh 5000won and mangkuk tu tak silap aku 1000won or 2000 won cam tu lah.  Boleh dibeli kat Namdaemun ye.
Next pegi lak ke Lotte mart kecik kat myeongdong tu sbb nak beli 2 kodi nasi instant + seaweed+banana uyu tuk tapau balik Mesia..dah macam kat mesia tak de nasi...hahaha...tapi serious wajib kut beli sbb nnti balik confirm rindu nasi tu



Dah abis shoping moping, kami gi lak lunch kat kedai sotong pedas lam myeongdong.  Akhirnye dpt gak le ilangkan rindu kat sotong tuh..hehe...macam biase kedai tu pack kalo time lunch sib baik gi bedua je. Dah abis makan semua balik dulu ke hostel tuk salin baju sbb dah bau sotong lak aku rase..huhu

Around kul 2pm kami decided tuk gi ke Sejong Theatre tu skali lagi and try luck tuk beli tiket for 2nd time.  Well! sampai2 je luckily ticket mmg ada lagi, pe lagi dgn muka tak besalah trus swipe...zasssssssss~~~ (tak mampu nak kate pape, balik mesia bayo je le katanye T T)...so we're back to the theatre for kali ke 2....theee..but kami choose tuk tgk show yg kul 7pm sbb time tu ade Hyoshin..thehehhehe..



posing poyo tuk kali ke 2..hehe



Sekali lagi ye..



Nak tengok dia lagi k..



Cam aku ckp ritu, hall ni sebelah je dgn statue King Sejong yg beso depan Gyeongbokgung tu ye..



Building theatre ni beso yg hamat, macam2 ade lam dia 



pas kutip tiket,gi lepak kat Gurunaru yg ada nearby, minum vanilla latte seround sambil tunggu dongseng nak dtg jumpe lak ha.

One thing aku suka gi cafe2 kat sana is because of the buzzer ni..



tak perlu la aku nak tepacak berejam nunggu air aku dah siap ke blum.  Order, amik buzzer, dok la ceruk mane pun ko nak duduk and bile buzzer tu vibrate gi la kaunter claim your drink..senang kan?  Cafe Malaysia sila buat!

Dongseng korea dtg but tak sempat nak borak lama2 sbb datang lambat sangat la pulak budak sorang ni, so just borak2 barang 5 minit and dia kasik handmade bread and cake..huk~~~ terharu! mianneyo dongseng tak dpt borak lama2 nnti unnie dtg lagi..hehhe..sodap gilos roti + kek dia bwk..handmade gituk..thehe..dia tau kekakak dia ni kebulur memanjang..akakaka





Sharp at 7pm theatre start, got sit area yg lebih kurang cam previous day...so nengok le dgn bekobar-kobar kali ni..the excitement still ada and time ni bleh fully concentrate...sgt2 best suara dia, meremang dengo! 


so that's it my kegilaan, done watching, done eating..so time to balik and pack the bag.

Esoknye pagi2 dah gerak ke airport..
Check in awal sbb malas nak lepak kat luar..
Lepak kat Cafe Charlie Brown ni, cafe ni kat belah dlm ek sebelum ni cam tak bape nak pegi but this time cafe ni je x dok org so ok le..lepak jap..





Have my vanilla latte and bagel...but bagel tu ala2 baling ke dinding pun belubang kut..hahaha..blasah je le, sib baik yg tukang buat air tu handsome nak mampus.akakkak..


Unni punye muffin lak dah macam tak masak pecah bederai...ada aura2 berapi kat situ but xpe la blasah je le..hahaaa....

Catch our flight on time and arrive safely at Malaysia..alhamdullilah...will be back again insyallah~~~

8 comments:

Azra said...

aku pun plan nak beli periuk tu.. dah berkali2 pegi asyik tak terbeli jer ... eehh gigih plak korang angkut nasik instant bawak balik mesia huhuh

Miss said...

ngahaha demi nak makan nasi instant korea gigih tu pi beli..periuk tu satu hal gak..akakkakakak..sila beli..cari kat namdaemun..mungkin ade yg murah lagi

Anis Nabila said...

Hai! Saya selalu baca ur blog. Honestly, bukan semua entry cuma pasal PHS. u go girl! Mana la tahu kita ley terserempak masa konsert dia bulan 12 ni ke nanti.. hahaha. Oh ya, salam perkenalan.

Miss said...

@Anis Nabila..thanks dear for singgah! Guess what? I'm GOING!! See you there!! say Hi to two Malay girl yg U jumpe kat sana nnti..so far i've never seen malay yg bertudung kat concert dia..do say Hi k!!! ^^V

Anis Nabila said...

wah! Sy pergi utk 12 n 14 hbln skali.. Nampak tak semangat? Haha. Kalau nak meet up pun apa slhnya.. kalau u nampak sorang malay girl pakai tudung tu, tegur la jugak ye..heheheh! :D

Miss said...

sure! excited ni dpt tau ade lagi malaysian yg minat Hyoshin..so far mmg x penah teserempak lagi org bertudung lam concert dia, gigih den pi cari betahun2 baru jumpe 2 org je dr mesia..hahahaha..set! i'll be there for 12 & 13 ye.

Miss said...

@Anis Nabila wanna minum2 kopi togeder2 kat seoul tak? drop me an email kat chimei_02@yahoo.com bleh borak2 situ....excited nak jumpe fans hyoshin nih..susah kut..r u soultree?

Anis Nabila said...

boleh jer... nak jumpa...takde no id kire tak soultree la ye? hahhaa.. oh ya btw sy ada buat translation sikit for happy together tu..malay subs.. heheh..it is not perfect but i guess utk permulaan apa salahnya kan? here;s the link. boleh share dgn ur follower.. :D https://www.youtube.com/watch?v=XTqS0NiWDxQ&list=UUJfIJGbAHyawTej_feRwT1w