Wednesday, August 3, 2011

[SOUTH KOREA] 7th Trip - Part 10

Ok..here goes...perhaps the last part...heheehe..lama giler aku nak amik masa tuk finish kan trip ke 7 ni...since masa byk skang maklum le kelas dah habis ha..bleh la continue smpi abis ye...sabo je la..nak bace, bace..tanak sudah...thehehe..


k hari ni ke manekah?...rini masa tuk leisure2 k...actually hari sebelum nye masa rombongan cik kiah tu kami mmg nak gi tmpt ni tapi x dpt nak masuk sbb time tu restaurant ni ade pengambaran drama walaaa...keciwa semua org...


so today kami kami gi tapi bukan dgn rombongan cik kiah la..rini gi sbb nak Cik IT nak jumpe Oppa Jepun dia..and aku nak jumpe Dongseng Korea aku..akakka..so kami pilih tuk jumpe kat Hongik...gi balik ke restaurant ni, hoping boleh masuk la.....


Kenapekah? ape yg spesel beno tuh? ok, nama restaurant ni Babtol!..specialitynye sbb dia Idol restaurant.  Sape punye? ...YESUNG SUPER JUNIOR..hehehe..located at Hongik Uni..ni le kedai dia ye..


Sampai-sampai je..ok bleh masuk..thehhee...best woo sbb parent Yesung yg jaga kedai tu dua2 ade..friendly lak tuh....Meh tgk rupe dlm dia..




Tempat dia biase je la kan....macam Restaurant la kekdahnye..ehehhe..so ape kami order ye....aku order nasi goreng seafood.....sodap k..



gambo kat atas yg baju itam tu mak yesung...gambo bawah yg baju biru tu bapak yesung..since kami gi tu still early so mmg x ramai org la...kami je la yg conquer tmpt tu ha..thehe..


lepas makan dok le melilau lam restorant tu snap gambo ye..since dongseng koya aku tu dok sibuk mengambik kamera gabak aku ..aku soh la dia snap pica2 segala..gigih volunteer nak cari cameraman aku...mane2 la thehehhee



ni semua fans Yesung la letak ye...thehhee..abis kedai ni kene tampal2 note...tapi actually mmg corner ni dibuat khas tuk fans yesung letak note..huhu..kami pun ape lagi gigih la dok tulis note..aku je tak..actually lam byk2 dak Super Junior aku mmg suka Yesung sorang je...rupe tarak la sehebat dak Suju yg lain tapi sore giler best weii..tehehehe.



Ha gigih la Cik GPS ngan Cik Gadget dok nulis apo tah..ekeke...aku malas la just snap2 pica je le..


Oiit ade duit singgit la...ekekkeke..mesti ramai giler la fans Malaysia datang sini dah..tehhee..x bleh blah siap tulis 'SAMPLE' lagi..ekekkeke



Tibe tibe..kedengaran pintu restaurant di buka !! dan mata kami ber 4 dah terbeliak!!!! waaaaaaaaaaaaaaaaaa...DIA datangg!!!!!!...teheehhehehe....bukan Yesung ye..tapi ADIK dia..akakkakakaa...member lain dah gedik2 ayam dah tgk dia masuk dlm tuh....agaknye ritu dia nak tolong mak dia la kut...yg baju putih tu adik yesung ye..nama dia kalo tak silap aku Jong Jin..aish dia ni pun glemer gak..numpang glemer abang dia..tekekkekeke...sangat comel and very polite..


since masing-masing dah kenyang so borak2 la sesama kami sesambil mata dak2 ni dok jeling2 adik yesung wat gapo..tup tuup...Cik Gadget dgn begitu berani nye menyapa parent Yesung and nak mintak tangkap gambo..walaaaaaaaaaa..jeles!!! tangkap gambo dgn bakal mak mentua aku..wakakkakakakka..since time tu mmg xde org selain kami so dorang pun dgn sporting nye posing la...aku segan la..so tak mo amik gambo ekekkekeke....


k pastu aku mintak dongseng (adik) korea aku ckp ngan Jongjin kami nak snap pica dgn dia..dia ayu control nye dia pun datang kekekke..dok tepacak kat tepi meja kami ni ha....again! tak ramai org so dpt layanan special..puhuhu..very sporting k..tapi dia cam malu2 tucin la skit..hehe



aish! pastu menjadi jadi lak snap picanye..before kami kuar aku ckp ngan dongseng nak snap pica..bedua duaan..akakkakakakaka..x bleh blah tu..gedik ayam....ekekekee..ni lah hasilnye...thehehhehe....comel k..tapi muka dia sepesen je..x bape reti nak posing..ekekekeke


Ha cukup cukup la tuh...mari le gi tempat lain lak....Oppa Jepun kami ni pun dok follow je la..very sporting ye...thehehehhe...Oh! boleh cakap Melayu ye oppa ni..wpun x sefasih dongseng aku ..tapi bleh je layan smbil gelak2..aakaka..I like to make friends with Korean..hehe...tiap kali gi sana mesti jumpe jumpe ngan geng2 koya lepak2 thehhee


 K next nak kemane lak kami ni..Cik GPS kate area ni ade 'koyangi' cafe..apekah itu?...Cat Cafe ok...thehehe..atau lam bahasa melayunye....Kafe Kucing..ohohohohoho!! bukan la bahan2 nye dibuat dari kucing tapi kat cafe tu ade la kucing2 berkeliaran..hem..interesting!! tempat ni agak tersorok so gi kat Info kaunter and tanye direction....and jumpe le tmpt ni..


Nama tempat ni Giocat..bleh google website cam kat dinding tu ye..tak silap aku ade lagi satu cafe cam ni..kat area tu jugak..x ingat ape lak namanye...


Nak masuk sorang kene bayo 8000won x silap aku..dah masuk kene order air ye..x bleh masuk suka2 nak snap pica2 ye...macam la jugak kat Coffee Prince tu ha...


Ni lak kat depan pintu masuk ye..


Aha, masuk je dah nmpk kucing2 begelimpangan kat lantai..walaaaaaa..comel gilosssssss...(warning: to those yg ade asthma is not advisable tuk masuk ye...environment dalam cam x bape sesuai..aku pun lama2 dok lam tu suffocate jugak..theehhe)


Walaweii..bulu karpet tuh..perghhh! tapi aku pasan tucin2 dlm ni semuanye nak tido je kejenye..ceh! tucing pemalas...haku suka layan kucing yg suka main2 tu ha..yg tekinja kinja gigit2 kaki....ekekkeke


Hoii kemain lagi divanye kucing ni..siap posing tak gerak tu bile aku nak snap pica..dah ngalahkan model lak..thehe....ade few rules kat dlm ni..x bleh jerit2 or tepuk2 kucing ni..or using flash tuk snap pica kerana dikhuatiri kucing ni tekejut lalu heart attack...akakakkakakakka...lawak je..tpi seyes dorang x kasi guna flash..kucing2 ni semua jinak blaka n cukup makan semuanye..terjaga la kekdahnye..



Walaaaaaaa...yg ni mmg aku x bleh blah wei....giler blagak DIVA sungguh yg ni..aku panggil wat tak layan je..dok kat atas tu tak gerak2..geram sggt sbb dia yg paling comel and paling BELAGAK skali....tengok2 belagak sungguh..dah cam PRINCESS lak aku tgk..ekekeke


yg ni lak membuta dr start aku masuk smpi la aku nak balik...ceh...dok atas2 siling tu ha tanak org kaco gamaknye..


Yang ni lak gigih dok posing kat meja tu tak gerak-gerak..agak nye dia tgk fikir...."jakun sungguh dorang ni, kucing pun tak penah tengok ke??? begitu la lebih kurang..ngahhahahhaha



kat ujung cafe ni ade satu bekas kaca tu dorang letak anak kucing tecik2 ni ha....rasenye dorang asing kan sbb tanak nnti gaduh dgn yg beso kut..ayoyoyoy..sgt comel k..yg ni x bleh pegang sbb letak lam kaca.



Hah! tgk sibuk2 snap pica-pica yg lain tetibe si kucing princess blagak tu melintas dng diva nye kat sebelah aku ..wooo dia nak gi makan rupenye..thehe..sempat la pegang2 bulu karpet dia tuh..thehehee..ceh! x respond k..blagak wei..sekeh pale baru tau..^^


Hah dah kenyang ye..so dia gi ronda-ronda la kat merata cafe tu ha..aku rase tak sesuai kut nak minum2 kat dlm ni..aku pun x lalu nak minum air yg aku beli tu sbb kucing ni ha selamba je dok atas meja dok dekat2 dgn minuman...oh! makanan is not allowed..so aku bior je la air aku tu kat situ..x lalu kekdahnye....dari segi hygenic dia....erm!!! 8/10 la kut...bese le dah ade kucing..tapi tak busuk la cuma environment dia tuh seyes kalo org x tahan bulu kucing x yah masuk kut...kedai ni cam begedup skit x de tingkap yg bleh masuk angin..


tetibe aku nampak kucing DIVA lagi satu..stok blagak jugak tapi jenis muka riang yg macam nak main main acah2 je ngan aku tapi dok lari atas pokok...ceh! sekeh kang..


Aha! Oppa ni tokey tmpt tu kut..bile dia kuar je dari kaunter tu semua kucing dok serbu dia..hehe



wooooooooooo yg ni stok tengah merajuk ke hape dok telentang tengah jalan ni ha..org lalu lintas pun dia buat dek je...eekekeekkeke...sunguh karpet tenggelam kaki tu..ekekee



k aku rase kami dok lam tu dekat nak 2 jam jugak la...kesian wei kat dongseng dng Oppa jepun sbb dorang malas nak masuk so tunggu la kat luar kat tangga luar tu...kami dok dlm tu smpi lupe dorang kat luar..puhuhuhu..mianhe...tapi dorang sporting je..kekekkeke..nasib le sape soh follow merata..akakakakkaka...k next destination ..kami pilih nak gi Hyehwa..motip??? dorang nak gi SKK University..haku dah penah gi time trip 6 so aku follow je la kan...this time dgn dak2 partner + 3 geng korea..so happening kut...


 Tada...dah smpi...kat depan pagar ni sebelah jalan ade restorant halal ye...erm! buleh la x de la sedap sgt pun..thehehee




since aku dha penah pegi so aku lepak je la dgn Oppa Korea n Oppa Jepun ni....sembang2 tak hingat..thehehhehe


Meh tengok skit kat dlm ni ade ape ye..






x bleh blah tui dorang ni...sangat sporting k bile aku soh wat aksi 'free style lompat lompatan katak' ekekkekekekekke..macam2 rupe aku nengok..akakkakaaka..lawak2..sporting giler..i like la u guys..ekeke






k gitu la lebih kurang rupe dlm dia ye..oh! gambo2 kat atas ni bukan dlm Sungkyunkwan universiti ye...sblm msuk dlm SKK Uni ni ade tmpt ni ye..ade build cam small hanok village la ye..free je masuk..xde org pun sbb dia tersorok skit so x ramai yg tau kut..and lagi satu sini bukan la location cite SungkYun Kwan Scandal yg glemer tu ye...cumanye tmpt ni jadi glemer since cite ni..

Motip gambo kat bawah ni??? actually aku nak tunjuk T Money aku..yg gantung kat tepon tu ye.  Since aku ni agak cuai so aku pilih beli yg ni..so sangkut je kat hpon ni ha..confirm x ilang..kalo hat kad tu sokmo je aku ilang kan ...cara pakai sama touch je kat tmpt kad tu..reload pun sama je kekdahnye cuma dia convenient sbb kecik n senang nak gantung merata bagi mereka yg cuai seperti aku..thehehehe..


k pas dah ronda-ronda dlm ni...kami pun gerak la ke tempat lain...and split dgn Oppa Koya n Oppa Jepun sbb dorang nak gi Inha Uni jumpe geng...so kami split kat subway....komawoyo oppa! korang mmg ROCK n SPORTING..next kami follow Dongseng Koya aku ni sbb dia kata nak bwk kami kat tmpt makan best kat Gangnam..actually bukan kat stop gangnam btui2 la..tapi kat stesen nama dia Gangnam Postoffice..ye ke? aku pun ingat2 lupe..hehee..


nama restoran ni Secret Garden.  Ohoho! tidak ade kene mengena dgn drama secret garden tu ye..thehehee basically kedai ni serve western food ala2 Italy..so dongseng (adik) ckp sini mmg sedap dia suka makan situ..so kami follow je la dgn syarat makan-makan tu kami 'boleh ' makan.  Since dongseng ni student lagi and  the best part dia buat research on Halal food so mmg dia boleh advice ape yg kami boleh makan n tak boleh...interior kedai ni comel je..





cherry coke ni x sedap k...x suko..cam pahit je rase dia..hehehhhee


k time to oder!!! aku ambik Spageti Seafood..sodap weiiii



Yg lelain ni geng-geng yg order k..harga dia agak pricey..well maklum le makan western kan...tapi worth la sbb sgt sedap hokey!




Dah kenyang semua so masa tu dah malam..satu hari ni mmg penuh aktiviti leisure with Chinggu je...best jugak lepak2 tanpa buat apa-apa..hehee..duduk, sembang-sembang and makan..walaaaaa!!! best..since hari pun dah malam so kami decide tuk balik sbb nak kemas beg nak balik dah ha...so before going back singgah jap kat myeondong cd shop rampok a few cds yg diorder oleh member pastu go back to guesthouse dan di follow oleh dongseng sbb dia ade something special tuk kami..

Apakah???
Walaaaaaaaaaaaaa..dia bawak rendang weii...mak eh! malu aku sekejap sbb dia boleh masak rendang..akakaka..dia masak special tuk kami..huyoo!! tekesima aku, mmg la aku tau dia ni bakal chef tapi x tau lak bleh masak rendang..sedap lak tu..(fyi, dia bli daging kat halal mart)..seyes sedap..dia masak rendang pastu dia baked roti mmg khas tuk kami..adess terharu...komawoyo dongseng!!! ni yang Noona sayang ni..hahahaa



Oh! makan dengan nasi instant ye..panas kan dlm microwave pastu makan dgn rendang..alamak! macam kat Mesia lak..thehehhee


roti dia hand made dia..best wooooooo


k la that's it for today....send him back to subway..say bye bye..and went back to guesthouse...what a day! seronok hari ni..sbb byk leisure je..i guess that's it for today..my last entry for my 7th Trip..will there be another trip? We'll see..KOrea itself is a huge place so gi byk kali pun still x bleh nak cover semua tmpt..so why not going again..heehhehehe...

Annyeong!!!!!

2 comments:

bdk2 @ John said...

chimei, sila bawak aku pegi bersama ok...huhuhu

Mis said...

boleh! boleh! tapi ko kene tahan je la ngan Noona yg banyak cekadak ni ye..akakkaka