Monday, December 20, 2010

[SOUTH KOREA] 5th Trip - Part 4

Day 3,  hari last kat Seoul..nak balik dah ..tapi kami still ade masa sbb flight kul 11.45 mlm..so nak gerak lambat dr Seoul.....sblm kuar sempat snap pica bilik....ni le rupe dlm nye yer..






tinggal beg kat ghouse pastu gi ronda2 jap kat Myeongdong


Unni plak kata nak jumpe anak angkat dia...budak korea yg dia kenal kat Mesia...ok no hal..


So jumpe la dia kat subway station lam area kul 10 kut ...dia kuar je..oh! budak ni comel..hahaa...


Since kami pun x de aktiviti hari kami gi la jalan2 je..mula2 gi Hongik Uni area sbb tak tau nak gi mane dak..so kami ajak dia gi lunch kat area tuh..jom gi hongik uni



so kami pun gi la lunch kat situ trus..dia bawak gi restaurant Jepun...one thing about him, dia tau ape yg boleh makan dan x bleh..sbb dia skang dia tgh buat kajian tentang halal food so dia bleh bitau yg mane bleh n tak buleh..bagus bagus budak ni...


gi makan sini..










Unni makan udon..Unni ni maksudnye kakak...ni lam bahasa korea..hahaha..bukan nama dia ye...


dah abis makan gerak gi tmpt lain lak..


abis makan gi pusing2 jap area hongik ni..best sini sbb area student..











salah posing blakang ade tong sampah da..akakkakakakkakakaka





Dah pusing2 so nak balik pastu nak singgah namdaemun jap ...


Kat subway Hongik tu jumpe lak 'atuk' ni ..dia tengah berkempen...dak korea ni ckp dia pelakon..tapi nape aku x kenal pun??? tak glemer kut..ekeke







so next destination gi ke namdaemun sbb adik sorang ni nak bli ingredient masakan dia...wooooooooo adik ni sebenonye chef......walaaaaaaaaa chef semuda ni??????????? OMG!!! i'm impress...ye benar dia muda lagi...lagi muda dari aku..akakaka..umur dia 23 ke 24 cam tu la...blajo lagi..tapi at the same time dah aktif kat merata-rata tempat and already have buku ok....perghhhhh hebat hebat...


kelako giler lak mamat ni sbb dia boleh cakap Melayu tau..hhahaha..org korea yg boleh ckp melayu dgn fasih..impress lagi..ekekkeke....lagi lagi lawak sbb dia minat gile cite tamil ngan boleh cakap tamil...hoiiiiiiiiii lawakkkk.ekekeke


mmg x serupa korean la...anyway he's very funny and friendly..


meh santai2 tgk area Namdaemun..






wei..ade ali cafe..akakakakkaka...ni kat lam market kat ceruk mane tah lam namdaemun ni..tapi dia tulis section 'imported item' cewahhh..import dari Mesia..ekeke. .


 jalan-jalan lagi jumpe lak kedai kebab halal ni....makan time..sedap k...so bungkus bwk gi epot nnti nak makan..








Dari namdaemun kami gi jalan kaki balik ke Myeongdong..dekat je pun..sepanjang jalan tu snap2 le ape yg patut..tibe2 te snap lak abe polis traffic tgh on duty..ekeeke..



Nanti akan melalui tmpt2 ni ye..kalo jalan kaki dr situ ke Myeongdong..


Ni pacific hotel...


kat subway depan hotel ni ade underground shopping centre so sila pegi ye..




sbbkan masa ade lagi so kami decide nak lepak2 minum kat Paris Bagutte....gile lama kami sembang ok..dari kul 1 smpi kul 5 ye..ekeke....hahahahha..sib baik budak ni lawak so takde le boring sgt..at 5 pm kitaorg gerak ke epot and lam kul  7pm..check in....




Blum habis lagi yeeeeeee..sape kate dah habissssss..ade tragedi lak...akakkakakkakaka..sila ke next entry..huhu

1 comment:

Amanda Musa said...

akak, boleh tak share restaurant yang halal selain area Iteawon?tq:)

http://thefunnjoy.blogspot.com